Confidenţialitate

USR-PLUS va discuta cu PNL pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile locale

Liderii Alianței USR-PLUS vor discuta cu reprezentanții PNL pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile locale de anul acesta. Anunțul a fost făcut de deputatul Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al Alianței.

Moise Guran este una dintre personalitățile publice care s-ar putea implica în activitatea politică a Alianței USR-PLUS, potrivit liderului USR Dan Barna.

“Sunt discuții deschise cu Moise Guran și cu alte persoane din spațiul public pentru a veni în acest proiect al Alianței”, a declarat Barna.

Dacian Cioloș a declarat, referitor la faptul că PNL vrea candidat propriu la Primăria Capitalei, că liberalii ar trebui să își amintească că au pierdut alegerile la București, în vara anului 2016, pentru că nu a existat un candidat comun al Opoziției la PMB. Liderul PLUS le-a propus liberalilor, cât și PMP să decidă un candidat comun la Primăria Capitalei.

Premierul Ludovic Orban a declarat că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei, iar acesta va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample și în urma unei testări a potențialilor membri eligibili pentru poziție.

Nicușor Dan este candidat independent susținut de USR București la Primăria Capitalei.

Și Gabriela Firea a anunțat că va candida pentru un nou mandat de primar general. La rândul său, Vlad Voiculescu este candidatul desemnat de PLUS.

Theodor Paleologu va candida la PMB din partea PMP, însă a spus că îl va susține pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, dacă nu se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.