Confidenţialitate

USR-PLUS nu se teme de guvernare, dar nu vrea înțelegeri pe termen scurt

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, susține că Alianța din care face parte poate intra „mâine” la guvernare, dar pe proiecte politice, nu „pe cârpeli și înțelegeri pe termen scurt”.

„Ar fi oportunism să intrăm într-o guvernare care nu are niciun fel de susținere”, l-a completat Dan Barna.

Cei doi au fost, duminică, în vizită electorală la Iași.

„De asta are nevoie România, nu de cârpeli și de înțelegeri pe termen scurt. (…) Nu ne este teamă să ne asumăm acest lucru mâine, intrăm la guvernare dacă e cazul, dar să avem condițiile să ne punem în aplicare obiectivele. Dacă am avea susținere în Parlament pentru obiectivele noastre politice, eu unul mi-aș asuma această responsabilitate. Vi se pare că e cazul în Parlamentul actual? Vi se pare că se discută de obiective politice?”, a spus Dacian Cioloș.

În opinia acestuia, „să spui că vei constitui o majoritate e o iluzie”.

„Cu cine? Cu partea din PSD care a votat pentru legile Justiției, împotriva statului de drept? Cu partea din PSD și din ALDE care a împărțit bani ca să își mențină susținerea locală? Ca să închei: da, eu unul sunt gata să îmi asum guvernarea pe un program foarte clar pentru care vreau să am certitudinea că există susținere în Parlament. Fără susținere, acel Parlament trebuie să plece”, a adăugat liderul PLUS.