USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier | AUDIO

Delegaţia USR-PLUS a mers, miercuri, la consultările de la Cotroceni cu propunerea de prim-ministru în persoana lui Dacian Cioloş.

Dan Barna, președintele USR, i-a transmis lui Klaus Iohannis că formațiunea pe care o conduce vrea să facă parte din viitorul guvern.

„USR şi-a exprimat foarte clar disponibilitatea şi dorinţa de a participa la guvernare, în măsura în care se va constitui o majoritate în Parlament. Vorbim despre o participare la guvernare asumată, cu miniştri, în care să putem implementa politicile publice pe care USR şi alianţa le susţin în spaţiul public”, a spus Dan Barna, după consultările de la Cotroceni

Mai mult, USR își dorește ca viitorul Guvern să îşi asume OUG pe alegerea primarilor în două tururi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am avut o discuţie foarte sintetică cu preşedintele Iohannis. Am transmis poziţia alianţei USR-PLUS. Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în România e o criză politică reală şi acută. Este o criză care dovedeşte că soluţia pe care preşedintele a susţinut-o, aceea ca PNL guverneze singur, nu a funcţionat. Este nevoie în momentul de faţă de o colaborare onestă şi consistentă mai largă, pentru a putea scoate România din criză”, a declarat Barna.

Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări, miercuri, după ce Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS