Confidenţialitate

USR PLUS îi cere guvernatorului Isărescu să își reevalueze noii consilieri

USR PLUS face un apel la guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, să își reevalueze noii consilieri Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu, pe motiv că numirea lor afectează credibilitatea instituţiei.

“Credibilitatea BNR e esenţială. Ştirea că Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu sunt cei mai noi consilieri din echipa BNR nu este falsă, din păcate. Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangenţe cu economia ridică mari semne de întrebare. Consilierii dintr-o instituţie publică atât de importantă ca Banca Naţională a României trebuie selectaţi pe criterii clare de competenţă şi integritate, nu pentru că ‘deschid uşi’. Reamintim în acest context că fostul lider PSD Liviu Dragnea este trimis în judecată în prezent pentru că a încercat ‘să deschidă uşi’. USR PLUS face un apel la guvernatorul Băncii Naţionale a României să reevalueze noii consilieri care afectează credibilitatea instituţiei”, a scris formațiunea, miercuri, pe Facebook.

Viorica Dăncilă a fost angajată consultant în Departamentul pentru economia verde, iar Mircea Paşcu va fi unul dintre consultanţii care se vor ocupa de geopolitică.

“Doamna Dăncilă este angajată consultat în Departamentul pentru economia verde. A fost europarlamentar atâţia ani, are legături în Parlamentul European. Doamna Dăncilă a fost şi prim-ministru. Mircea Paşcu va fi unul dintre aceşti consultanţi care se va ocupa de geopolitică”, a spus Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României.