Confidenţialitate

Numire surpriză la BNR. Viorica Dăncilă, noul consilier de strategie al guvernatorului Mugur Isărescu

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a fost numită consilier de strategie al guvernatorului Mugur Isărescu. Informața a fost confirmată de Banca Centrală pentru Europa FM.

Viorica Dăncilă a fost angajată de pe data de 15 mai, după ce a depus dosar de angajare și a susținut și un interviu.

Mai exact, fostul premier PSD va ocupa funcţia de Consilier pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română.

Din corpul consilierilor guvernatorului mai fac parte aproximativ 20 de persoane.

Fostul premier a primit noua funcție în urmă cu câteva zile, însă la serviciu va merge abia de la 1 iunie. Salariul său ajunge la 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.

Viorica Dăniclă este absolventa Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.

Să reamintim că Viorica Dăncilă l-a susținut pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia Băncii Naționale în urmă cu doi ani, deși Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri.

Viorica Dăncilă a fost premier începând din 29 ianuarie 2018 și până la 4 noiembrie 2019, fiind prima femeie din istoria României care a deținut această funcție.

Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe