Confidenţialitate

USR cere demiterea ministrului Florin Roman, acuzat de plagiat

Preşedintele Uniunea Salvați România îi solicită premierului să îl demită pe Florin Roman din postul de ministru al Cercetării, Inovării li Digitalizării.

Ziarul Libertatea a dezvăluit că liberalul a plagiat în disertaţia de master, susţinută în 2012 la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu.

”Circulă o vorbă prin târg că, uneori, PNL e un fel de PSD mai puţin descurcăreţ. Cuvintele sunt mai dure, dar nu vreau să le folosim direct ca în zicerea populară. Florin Roman confirmă că o comparaţie între PNL şi PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării şi agresiv atunci când n-are dreptate. Practic, e pe acelaşi calapod cu Laura Vicol şi cu Marian Neacşu, cu diferenţa că nu a cerut desfiinţarea DNA şi nu are încă o condamnare penală. În rest, acelaşi CV şi aceeaşi dorinţă de a parveni fără niciun fel de calitate profesională”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

“Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceţi curăţenie în cabinetul dumneavoastră şi să ne arătaţi că nu susţineţi furtul şi nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a adăugat șeful USR.

Florin Roman, care respinge acuzația de plagiat, a trimis cotidianului 10 pagini din lucrare, dar care sunt copiate în întregime, inclusiv cu erori de redactare, dintr-o teză de curs a profesorului timişorean Constantin-Dan Dumitrescu.

FOTO: INQUAM/Octav Ganea