Confidenţialitate

USR Bucureşti propune reorganizarea Capitalei în districte şi unirea cu Ilfov

USR Bucureşti propune o nouă reorganizare administrativ-teritorială a Capitalei, dar şi formarea unei zone metropolitane împreună cu judeţul Ilfov.

Consilierul general USR Roxana Wring spune că o asemenea transformare este obligatorie pentru ca cea mai bogată regiune a ţării să nu se sufoce, dar ea nu este posibilă fără schimbarea unor legi.

“Această Zonă Metropolitană va fi gestionată de Consiliul Metropolitan, din care vor face parte 30 de consilieri, dintre care 20 din Consiliul Municipal, iar 10 – reprezentanţi ai localităţilor din fostul judeţ Ilfov. Din punct de vedere executiv va fi condusă de un administrator metropolitan, propus de primarul municipiului şi votat de Consiliul Metropolitan. (…) La nivelul municipiului continuă să existe Consiliul Municipal, din care vor face parte 60 de consilieri municipali aleşi, trei din fiecare district şi, bineînţeles, Primăria Municipiului Bucureşti”, a arătat Roxana Wring.

Potrivit acesteia, se propune desfiinţarea administraţiilor de sector şi înfiinţarea a 20 de districte, care să fie unităţi funcţionale, dar fără să aibă personalitate juridică proprie. Wring a spus că rolul lor este să “livreze” actul administrativ mult mai aproape de cetăţeni şi să îi implice pe aceştia în decizia administrativă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Consilierul general USR Roxana Wring susţine că acum, Capitala şi împrejurimile nu pot crea o infrastructură comună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Propunerea de reorganizare administrativ-teritorială a Bucureştiului nu este nouă.

La Parlament există un proiect de lege blocat, cu acelaşi obiect.