Confidenţialitate

Urmează-ţi Visul | Pe David și mama lui îi unesc aceleași greutăți și aceeași pasiune pentru muzică – AUDIO

Nu e ușor să fii părinte singur, cu atât mai mult, într-un oraș sărac așa cum este Huși, care nu îi oferă copilului tău prea multe perspective. În această situație se află mama lui David, băiatul înzestrat cu o voce deosebită.

Katy este cântăreață într-o formație locală și în acest fel, îi asigură fiului ei un trai decent. Pe de altă parte, nu le este ușor să se mute la Iași, unde David ar urma să dea la un liceu de muzică. Cu atât mai mult, să ia lecții private de canto.

Nici Katy nu are studii muzicale, dar spre deosebire proprii părinți, e decisă să facă orice pentru ca fiul ei să își urmeze visul. Printre altele, și pentru că visul fiului ei, de urma studii muzicale, a fost până nu de mult și visul ei.

“Părinții mei nu și-au dorit pentru mine să cânt. Au considerat că aceasta meserie nu este de viitor. Și că nu voi reuși niciodată cu ea. Ei își doreau să fiu medic, altceva… Și atunci am zis, ok… O să invat. Tot singură o să evoluez. Am zis că niciodată nu voi renunța la ce îmi place să fac. Pentru că dacă faci ce îți place, reușești”, spune Katy.

Mama lui David cântă la evenimente de tot felul de când avea 12 ani. La școala din localitatea ei a învățat să cânte la chitară și vioară. În acest fel, și-a însușit noțiuni de bază. David spune că mama lui ar fi fost mult mai cunoscută dacă ar fi avut studii muzicale în adevăratul sens al cuvântului.

“Cântă foarte bine colinde. Pe partea asta de muzică ușoară, dar are și accente de muzică mai populară. – Cum este mama ta? – Iubitoare. Foarte frumoasă. – Ce înseamnă mama pentru tine? – Totul. Din toate punctele de vedere”, spune, fără ezitare, David.

Printre altele, David a învățat de la mama lui că oricât de cât de greu ar fi, un cântăreț trebuie să urce pe scenă zâmbind și să aducă bucurie celor din jur.

“Eu mi-am onorat toate contractele. După spusele medicilor, eu trebuia să nasc pe 11 iulie. Eu pe 11 iulie, eram la Galaţi, la o nuntă. Am născut într-o joi și duminică m-am prezentat la eveniment”, recunoaşte Katy.

“Dacă mi-ar fi spus cineva că eu ar trebui să rămân singură, să cresc un copil, aş fi spus că nu pot. Dar când ești pusă în fața faptului împlinit, găsești soluții. Trebuie. Iar un copil nu e un obiect pe care îl muți de ici colo”, continuă Katy.

O soluție a fost că în serile în care avea evenimente, David să rămână în grija unei verișoare care pe atunci, era ea însăși un copil. În afară de Irina, nu ar fi avut cine să stea cu cel mic, care, pe deasupra, mai era şi în pragul astmului.

“Nu mi-a fost niciodată greu, pentru că eu îl iubesc foarte mult pe David și iubesc copiii în general. Pentru David renunțam la orice. – Dar s-a întâmplat să stea cu ține și să întrebe unde e mama lui? – Da, s-a mai întamplat. Îi explicam că sunt eu lângă el și că mami face bani că să îl crească”, spune Irina, verişoara lui Katy.

“Atâta timp cât din asta își câștigă existența, nu am de ce să mă supăr. Lipsește doar în weekeduri sau în zilele cu cântări. De obicei fac curat în urmă ei, că să îi fac o surpriză. Când mai am bani, îi mai iau un trandafir – De ce îi faci surprize? – Pentru că o iubesc! – Crezi că ea face eforturi că să vă fie bine? – Da. Foarte multe. Nu e ajutată de nimeni, practic. Este singură și se chinuie pentru amândoi. – Ce însemnă că se chinuie? – Multe lucruri care ar fi implicați doi părinți. Reușeste, chiar prea mult”, spune David, în vârstă de 10 ani.

Pe David și mama lui îi unesc aceleași greutăți și aceeași pasiune pentru muzică. Dar, spune Katy, și-ar sprijini copilul indiferent ce visuri ar avea.

“- Tu ce îți dorești pentru David? – Orice își dorește el. Orice ar alege el să facă, eu îi voi fi alături. Pentru că știu ce însemnă ca părinții și cei din jurul tău să nu fie de acord cu dorința ta. Cum aș putea eu să îl opresc să facă ce își dorește el?”, declară Katy.

De fapt, dorința fiului ei de a urma studii muzicale a fost până nu de mult și dorința ei. Neîmplinită. David vrea să cânte pe marile scene ale lumii și talent ar avea. Dar, uneori, talentul și o mamă devotată nu sunt suficiente. Dar cu puțin ajutor, orice vis poate deveni realitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Urmează-ţi Visul”, o campanie realizată cu sprijinul OMV Petrom