Confidenţialitate

Urmează-ţi Visul: Manuela le oferă copiilor ei un exemplu de tenacitate și speranță | VIDEO

Pe Manuela am cunoscut-o în urmă cu un an, în campania Urmează-ți Visul.

Rezumându-i povestea de viață, de la 12 ani a crescut singură și după ce a terminat liceul, a trecut prin mai multe centre de îngrijire a mamei și copilului.

În vara anului trecut, a luat Bacalaureatul la 35 de ani. Apoi, a intrat printre primii la Asistență Socială, în cadrul Facultății de Teologie. A terminat primul an de facultate cu note mari și urmează să ia bursă.

Și copiii Alicia și Marian zâmbesc mai mult de când ascultătorii Europa FM le-au sărit în ajutor. Cu pași mici și siguri, familia își clădește un viitor frumos.

Alicia are 7 ani și își dorește să devină cântăreață. În urma participării la campania Urmează-ți Visul, fata a primit cursuri de canto la Academia de Arte “Horia Brenciu”.

Până la o carieră în muzică, Alicia mai are mult de muncă. Dar până atunci, vocalizele au fost un pretext să socializare și o modalitate prin care copila a prins încredere în forțele proprii. E foarte important pentru un copil care a trecut prin tot soiul de centre sociale.

Tot în cadrul campaniei Urmează-ți Visul, fratele ei, Marian, în vârstă de 11 ani, a primit cursuri de programare.

Academia Micilor Developeri ți-a oferit cursuri de IT timp de patru ani. – Da. Învățăm să programăm și să facem jocuri. De exemplu, facem un omuleț să se miște sau să zică ceva. – Cum se desfășoară cursurile? Probabil că online, nu? – Da. E și distractiv și e și interesant”, a spus Marian.

Cursurile de canto și programare ar fi însemnat un efort financiar considerabil pentru orice părinte. Cu atât mai mult pentru o mamă singură, care plătea cu greu chiria lunară, făcând curat prin casele oamenilor. Din motive lesne de înțeles, în plină pandemie, această sursă de venit a dispărut.

Partenerii campaniei Urmează-ți Visul OMV Petrom i-au sărit în ajutor Manuelei și i-au plătit chiria, în avans, pentru un an de zile.

“- Cum s-a schimbat viața ta, în urma campaniei? – Liniștea pe care am primit-o a fost foarte importantă, pentru că nu am mai avut grija chiriei. M-a ajutat să am incredere în mine și să nu mai fiu stresată. Am avut timp să învăț și așa pot să le ofer copiilor un viitor”, a mărturisit Manuela.

Manuela a terminat cu note de 10 pe linie primul an la Facultatea de Asistență Socială. Prin natura lucrurilor, a cunoscut mulți asistenți sociali care au sprijinit-o și după ce își va termina studiile, Manuela vrea să întoarcă binele pe care i l-au făcut alții.

“Îmi doresc să lucrez ori în DGSAPC ori într-un ONG, și să lucrez cu oamenii. Îmi plac oamenii”, a explicat Manuela.

“– În urma campaniei, ai mai primit ceva de la ascultători? – Da! Hainuțe pentru copii, alimente. A mai fost o doamnă din Austria care le-a trimis copiilor câte ceva. Și familia Zarafiu ne-a sprijinit tot anul și vreau să le mulțumesc”, a spus Manuela.

De la fiecare în parte, Manuela a primit puterea de a se autodepăși. După ce va termina facultatea, se va angaja și va avea un venit stabil.

Grijile nu se vor termina la primul salariu, dar dacă a răzbit până acum, sunt puține lucruri care mai pot să o doboare.

Pe lângă un trai decent, Manuela le va putea oferi copiilor ei un exemplu de tenacitate și speranță.

“Ce poate să își dorească mai mult o mamă singură, într-o situație ca a mea?! Copiii să fie sănătoși, eu să am putere de muncă și ei să primească o educație. Până la urmă, realizarea lor e și realizarea mea. Asta e împlinirea mea”, a încheiat Manuela.

Care era visul Manuelei, în urmă cu un an: