Confidenţialitate

Urmează-ţi Visul | David visează să cânte pe marile scene ale lumii – AUDIO

Visul lui David este acela de a cânta pe marile scene ale lumii și crede că drumul cel mai scurt către faimă începe pe băncile școlii. Băiatul vrea să dea la un liceu de muzică, dar pentru asta, trebuie să se mute, cu tot cu mama lui, în Iași.

Până acum, copilul a cântat doar în Huși, orașul lui natal.

“- Ce simți când cânți în fața oamenilor? – Foarte multă împlinire. – Dar tu unde ai vrea să cânți? – Pe scene mari. Alături de mulți interpreți. Să fiu cunoscut în toată țara. – Artiști tăi preferați care sunt? – Delia, Andra…”, spune David.

Oarecum ciudat pentru un viitor cântăreț, David este un copil timid. Și pentru a urca pe scenă, trebuie împins de la spate.

“Nu caută să iasă în evidență, cu toate că eu mi-aș fi dorit. Pentru că orașul nostru nu are prea multe punți de lansare. Și am încercat să îl cooptez în cât mai multe activități, dar nu este copilul care să iasă în evidență. Să caute să se remarce și să își pună în valoare talentul. Poate că nu are destulă încredere în el”, declară doamna Luminița, învățătoarea lui David.

Încrederea ar putea să vină odată cu niște lecții de canto. Dar mai în glumă, David are o altă variantă.

“Îi las pe alții să cânte la nivel de școală. – Probabil că nu eşti obisnuit. – Pot spune și așa – Înţeleg că vrei să pleci la Iași? – Da. La Octav Băncilă. O școală de muzică, pentru că acolo pot să fac studii. – N-ai vrea să rămăi aici? – Nu. Nu aș vrea să rămân la nivel de Huși”, explică David.

David are doar 10 ani, dar înțelege importanța educației. Mai înțelege și faptul că în România, școala nu e cu adevărat gratuită și că talentul nu e suficient pentru a te realiza. O spune și Cezar, cel de la care am aflat povestea lui David. De fapt, Cezar este și cameramanul care a filmat reportajul de pe canalul de Youtube Europa FM.

“Din joacă, din glumă, când i-am ascultat vocea lui David am rămas impresionat cum de un copil fără o oră de canto în viaţa lui poate să scoată aşa o voce puternică. Şi am realizat că dacă acest copil e ajutat şi îndrumat de un profesionist, va ajunge sus. De-a lungul vieții, am cunoscut oamenii care pot progresa în această societate. Dar nu au fost ajutaţi şi nu sunt văzuţi”, mărturiseşte Cezar.

Ar fi păcat ca încă un copil talentat să-și piardă drumul în viață, din simplul și tristul motiv că s-a născut în locul și la momentul nepotrivit.

“Vreau să fiu cunoscut și să am o famile. – Cum arată în visurile tale viitoarea ta familie? – O soţie și un copil. – Și să fiți toţi 3 o familie? – Da”, mărturiseşte David.

De fapt, este exact ce i-a lipsit lui David. A fost crescut de o mamă singură de la care a moștenit dragostea pentru muzică și dorința de a duce o viața mai bună. Împreună, îl putem ajuta pe David să își împlinească visul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Urmează-ţi Visul”, o campanie realizată cu sprijinul OMV Petrom