Urmează intensificări ale vântului de până la 55 — 65 km/h

Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță până la ora 17:00, în București și în județele Buzău, Ilfov, Ialomița, Prahova și Călărași vântul va sufla cu viteze de 55 — 65 km/h.

Este atenționare cod galben de intensificări ale vântului valabilă în următoarele ore, în București, precum și în cinci județe din sud-est.

Nu este însă prima atenționare de vreme rea emisă de ANM azi. Potrivit meteorologilor, din această seară de la ora 20:00 până mâine, la ora 17:00, în zonele de munte, mai ales la altitudini mari, temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 55 — 65 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Totodată, unele intensificări ale vântului se vor semnala în după-amiaza zilei de luni și în sud-vestul teritoriului. În vestul, centrul și nordul țării, temporar va ploua, iar în Maramureș și Transilvania trecător vor fi precipitații mixte.

Pe de altă parte, ANM a actualizat avertizarea Cod galben de vânt și ninsori viscolite la munte, emisă sâmbătă.

Astfel, până duminică la ora 20:00, în 21 de județe din zona Munților Banatului, Carpaților Meridionali și Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 60 — 70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Temporar, vor mai fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri, mai ales sub formă de ninsoare. Local, se vor acumula cantități ce vor depăși 15 — 20 l/mp.

Județele ce se vor afla sub atenționare Cod galben sunt: Satu Mare, Maramureș, Botoșani, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Covasna, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Caraș Severin și Mehedinți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS