Uraganul Irma a lovit oraşul Florida Keys, foarte aproape de Miami

Urganul Irma, care a crescut din nou în intensitate, ajungând la categoria 4 din 5, a atins oraşul Florida Keys în urmă cu puţin timp (ora 14, ora României) şi urmează să lovească în forţă Miami.

Vântul suflă deja foarte puternic, cu 70 km la oră, deocamdată.

Meteorologii americani spun că abia peste 5-6 ore va fi apogeul uraganului. (ora 18, ora statului Florida)

 

 

 

36 de milioane de oameni sunt afectaţi într-un fel sau altul de forţa uraganului. Mulţi au fugit din calea uraganului, şi-au luat strictul necesar şi au închiriat case în zone sigure, au plecat la rude în alte state. 72 de mii de oameni se află doar în adăposturile publice.

Este cea mai mare evacuare din statele Florida şi Georgia:  7 milioane de americani au fost evacuaţi, iar autorităţile îi avertizează în continuare îşi părăsească locuinţele dacă este necesar. Străzile din Miami sunt pustii, arată imaginile difuzate de televiziunile americane. De altfel, cei care nu şi-au părăsit locuinţele, şi care nu se află pe traseul uraganului, NU au voie să iasă pe străzi, de la această oră.

Guvernatorul Floridei anunţă că aproape 380.000 de locuinţe nu au curent electric,  majoritatea în oraşul Key West.  Tot guvernatorul a avertizat că Irma este cea mai catastrofală furtună văzută vreodată în stat”. “Trebuie să plecaţi – nu în această seară, nu peste o oră, chiar acum”, a subliniat el. Rick Scott a precizat că, în unele zone, valurile vor ajunge la 4,5 metri înălţime.

Pe reţelele de socializare, oameni care nu au plecat din case postează imagini în care copaci sunt culcaţi la pâmânt, în aţteptarea Uraganului. În Keywest deja a măturat oraşul.

 

Vase de croazieră ajută oamenii blocaţi pe insulele din Caraibe din cauza uraganului Irma

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS