Confidenţialitate

Vase de croazieră ajută oamenii blocaţi pe insulele din Caraibe din cauza uraganului Irma

Unele vase de croazieră care se află în zonele în care oameni sunt blocaţi încearcă să le aducă provizii sau să îi ia la bord. Capacitatea unui astfel de vas este de până la trei mii de oameni.

Operatorii liniilor de croazieră trimit înspre insulele Caraibe – lovite de uraganul Irma- nave care să ajute la transportul proviziilor sau la salvarea turiștilor rămăși blocați. Compania Royal Caribbean a anunțat că trimite patru nave în zonă.

De asemenea, o companie norvegiană care organizează croaziere a anunțat că va trimite o navă pentru a prelua turiștii blocați pe insule. De altfel, toate proviziile de la bordul navelor – care acum circulă fără pasageri – vor fi folosite pentru a ajuta oamenii în nevoie. Una dintre nave, pe care pot urcă aproape 2.700 de oameni, se îndreaptă către insulele St. Thomas și St. John pentru a lasă apa potabilă, gheață și alte provizii.

De asemenea, nava va oferi hrană turiștilor de acolo, apoi îi va putea duce către San Juan, Puerto Rico, unde există un aeroport, iar turiștii pot urca la bordul unei aeronave care să-i ducă acasă.

M.A.E – avertizare de călătorie pentru Caraibe: se apropie uraganul „JOSE”. 7 români cer asistență