Confidenţialitate

UPDATE: Curtea Constituțională amână decizia în cazul Belina până pe 23 noiembrie

Curtea Constituțională a decis să amâne o decizie în așa-numitul caz „Belina”. Vom afla soluția aleasă pe 23 noiembrie.

Curtea a discutat azi sesizarea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Ce solicită șeful Senatului: Curtea să stabilească dacă Ministerul public, prin Direcția Națională Anticorupție,  are  competența de a ancheta legalitatea celor două hotărâri de Guvern, prin care braţului Pavel şi insula Belina au fost transferate din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman … și mai apoi către firma „TelDrum”.

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cadrul audierilor de azi de la Curtea Constituțională, ministrul justiției, Tudorel Toader, a prezentat în fața judecătorilor punctul de vedere al Guvernului care coincide, de altfel, cu cel al președintelui Senatului: procurorii nu ar trebui să aibă atribuții de a face anchetă când la mijloc este o hotărâre de Guvern.

Întrebat de jurnalişti de ce a venit la CCR să susţină sesizarea lui Călin Popescu Tăriceanu, Tudorel Toader a spus că aşa l-a rugat premierul.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorul DNA l-a contrazis pe ministrul Justiției. Parchetul General consideră că acest conflict invocat de Călin Popescu Tăriceanu și de Liviu Dragnea este unul artificial.

Mai mult, reprezentantul DNA a susținut că în acest fel orice funcționar de rang înalt se va putea adresa pe viitor Curții Constituționale pentru a bloca o anchetă în cazul său.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.