UPDATE: A decedat pilotul avionului de mici dimensiuni, prăbușit în jud. Iași

Un avion de mici dimeniuni s-a prăbușit în jurul orei 17.00 în localitatea Tătăruși din județul Iași. La bordul avionului privat  erau 2 persoane. Avionul era pilotat de un instructor cu experienţă. Acesta, în vârstă de 60 de ani, a intrat  în stop cardio-respirator, dar nu a putut fi salvat, a explicat prefectul județului Iași, Marian Șerbescu, pentru Europa FM.

La fața locului au venit echipaje SMURD un elicopter, echipaje de descarcerare și trei autospeciale de stingere incendii.

Copilotul a fost transportat la un spital din Iași, potrivit coordonatorului SMURD Iași, Mirela Cimpoeșu.

Va fi deschisă o anchetă în acest caz pentru a se afla cauza accidentului. Deocamdată se știe că avionul nu a apucat să decoleze, a făcut câțiva metri pe o pistă improviyată pe iarbă și s-a prăbușit într-o groapă.

Potrivit prefectului, avionul privat se pregătea să participe, împreună cu alte cinci aparate de zbor de mici dimensiuni, la un moment de divertisment la Zilele Rezervației Forestiere Tătăruși. Evenimentul local, organizat de primărie, a început vineri, 18 august. Pe lângă spectacolul aviatic programat la 16.30, erau anunțate concerte pop și spectacole folclorice. Pe afiș, nume ca Anna Lesko, Antonia, Anda Adam, Anastasia Lazariuc, Aurel Tămaș, Margareta clipa și ansamblul „Generații” Tătăruși. Zilele Comunei urmau să se încheie luni, 20 august, cu un foc de artificii.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS