Confidenţialitate

Unul dintre condamnații din dosarul Colectiv, în urmărire internațională. Update: Antonina Radu a fost găsită în Republica Moldova

Antonina Radu, pompier la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov a fost condamnată, joi, la 8 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv dar Poliția nu a găsit-o și a emis o alertă de urmărire internațională și găsite ulterior în Republica Moldova.

„În urma cooperării polițienești internaționale, între Poliția Română și autoritățile din Republica Mildova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova”, a transmis, vineri, Poliția Română.

Tribunalul Bucurști a emis deja un mandat European de arestare pe numele Antoninei Radu.

„Față de numita Radu Antonina Tribunalul București – Secția I Penală a emis MEPI nr. 6253 din data de 12.05.2022, fiind condamnată la 8 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției”, se arată în alerta de urmărire internațională postată pe site-ul Poliției Române.

Ea  fost căutată acasă de polițiști pentru a o duce în arrest, după ce joi a primit condamnarea definitivă în dosarul Colectiv.

„Având în vedere hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare 5 mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea. O persoană s-a prezentat la sediul unei subunități de poliție, de unde a fost preluată și încarcerată. Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar după întocmirea formalităților necesare, au fost încarcerate”, a mai transmis Poliția Română despre ceilalți condamnați în dosarul Colectiv.

Foto: Captură Poliția Română