Confidenţialitate

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din Thailanda, arestat după ce a ucis o panteră

Patronul unuia dintre cele mai mari grupuri de construcţii din Thailanda şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din ţară a fost arestat pentru uciderea de animale protejate, inclusiv a unei pantere negre, într-un parc naţional din vestul ţării, au informat marţi autorităţile, citate de AFP şi DPA.

Premchai Karnasuta, şeful grupului Italian-Thai Development, a fost acuzat de „vânătoare ilegală şi posesie ilegală de carcase de animale protejate”, a declarat departamentul thailandez responsabil pentru fauna sălbatică şi conservarea mediului.

Trei alte persoane care l-au însoţit pe Karnasuta în acest parc naţional din apropiere de Kanchanaburi, intrat în patrimoniul UNESCO, au fost de asemenea arestate.

Asupra acestora au fost găsite rămăşite ale unei pantere negre şi ale unui fazan, două specii protejate.

De asemenea, poliţia a confiscat trei puşti, 143 de gloanţe şi echipamente pentru vânătoare.

Extinzându-se pe o suprafaţă de peste 600.000 de hectare la graniţa cu Myanmar, sanctuarele naturale Thungyai Naresuan şi Huai Kha Khaeng se află în patrimoniul UNESCO din 1991.

Cele două parcuri găzduiesc o faună foarte diversă, incluzând 77% dintre mamiferele mari (în special elefanţi şi tigri), 50% dintre păsări mari şi 33% dintre vertebrate terestre care trăiesc în această regiune.

Deşi „braconajul rămâne una dintre cele mai mari ameninţări” la adresa acestei faune sălbatice, după cum remarca UNESCO, în Thailanda se întâmplă rar ca personaje cunoscute să fie arestate pentru acest delict.

Thailanda este considerată un centru al traficului cu animale sălbatice din Asia şi este una dintre cele treisprezece ţări în care tigrii trăiesc încă în sălbăticie, deşi numărul acestora a scăzut drastic în ultimii ani.