Confidenţialitate

Untold 2021, la start

Festivalul UNTOLD debutează, joi, la Cluj-Napoca, organizatorii anunţând măsuri de siguranţă sporite.

“Participă persoane din peste 100 de ţări. Anul acesta avem o limită de 75.000 de persoane zilnic impusă de autorităţi. În 2019 am avut circa 100.000 de persoane zilnic. Deci, în anul acesta va fi 70-75% din participarea de la ediţia precedentă”, a declarat, într-o conferinţă de presă, managerul Untold, Bogdan Buta.

Organizatorii şi reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au dat asigurări că festivalul va fi cel mai sigur din Europa.

“În calitate de comandant al acţiunii pot să confirm că structurile MAI ai căror principali reprezentanţi sunt prezenţi aici sunt pregătite să asigure ordinea publică cu ocazia acestui eveniment important care a revenit la Cluj, în acest oraş viu. UNTOLD, după cum am afirmat şi ediţiile anterioare, este unul dintre cele mai sigure evenimente din ţară şi nu numai, ci şi din Europa şi din lume. Aproape 1.000 de lucrători în uniformă ai structurilor MAI, alături de poliţişti locali, angajaţi ai firmei de pază şi protecţie vor asigura securitatea şi protecţia participanţilor”, a declarat şeful Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, Sebastian Cliţan.

Masca de protecţie este obligatorie la festival, iar ca măsuri suplimentare, accesul se va face doar cu certificatul digital european COVID sau pe bază de testare rapidă antigen.

Bugetul festivalului depășește 16 milioane de euro.