Confidenţialitate

Unii parlamentari doreau o nouă sărbătoare pe 30 noiembrie: Ziua Tezaurului Uman Viu. Aleșii au ripostat că se suprapune cu Sfântul Andrei | AUDIO

Lumea arde și Parlamentul se piaptănă. Așa au rezumat unii deputați un proiect legislativ dezbătut miercuri. Aleșii au discutat despre o nouă zi națională și s-a propus ca data de 30 noiembrie să devină Ziua Tezaurului Uman Viu.

Mulți aleși au ripostat și au sărit în apărarea zilei de 30 noiembrie, care vor să rămână dedicată doar Sfântului Andrei.

În ziua în care au mărit impozitele pe locuințe, aleșii au discutat și un proiect nou, prin care se propunea ca ziua de 30 noiembrie să fie Ziua Națională a Tezaurului Uman.

Tezaurul uman, viu, așa cum e declarat de UNESCO, sunt acele persoane păstrătoare, purtătoare, creatoare și transmițătoare a unei tradiții vechi și care n-au carte, n-au școală”, spunea senatoarea Gabriela Crețu.

În apărarea zilei de 30 noiembrie, când e sărbătorit Sfântul Andrei, a sărit senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă:

„Trebuie să-i fie lăsată Sfântului Apostol Andrei pentru mie mi se pare că este încă o încercare de a da la o parte tot ceea ce înseamnă creștinesc în România și a înlocui cu tot felul de spectacole jalnice.”

De la PSD, senatoarea Gabriela Crețu a amintit că există un concurs național prin care oameni talentați și care duc tradițiile mai departe pot primi acest statut de tezaur uman viu:

„Mărturisesc cu rușine că de câte ori trebuie să iau cuvântul la asemenea legi îmi vine să parafrazez un proverb românesc: Lumea arde și Parlamentul de piaptănă. E vorba din nou de o inițiativă inutilă.”

Fără nicio șansă, proiectul a fost respins.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Președintele Iohannis: „România acționează ca un partener Schengen și îndeplinește toate condițiile de aderare”. Premierul Olandei: „Nu suntem, în principiu, împotrivă” | AUDIO

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea