Confidenţialitate

UNIFARM distribuie spitalelor aproximativ 400 de ventilatoare și 20 de concentratoare

Aproape 400 de ventilatoare și mai multe concentratoare vor fi scoase din depozitul UNIFARM pentru a fi distribuite spitalelor. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis să avizeze solicitarea companiei, iar echipamentele să fie folosite cu titlu de împrumut.

Supraaglomerarea spitalelor, a secțiilor de urgență și de terapie intensivă cu pacienți care au forme severe de coronavirus sunt printre motivele pentru care Ministerul Sănătății va scoate 396 de ventilatoare fixe și mobile și 20 de concentratoare din depozitul UNIFARM.

Acestea au fost achiziționate în starea de urgență de către companie, dar au fost blocate după ce s-a constatat că a fost greșită modalitatea de achiziție. Echipamentele vor fi folosite cu titlul de împrumut și vor ajunge la spitale prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Eventualele defecțiuni ale echipamentelor vor fi plătite de spitalele beneficiare se arată în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență. UNIFARM a cerut ieri deblocarea stocurilor de materiale sanitare, printre ele aflându-se, pe lângă concentratoare și ventilatoare, și peste 27 de milioane de măști, combinezoane și dezinfectanți.