UNICEF: Aproape 1 milion și jumătate de copii din Somalia vor suferi de malnutriție în 2017

Se estimeaza ca circa 1,4 milioane de copii din Somalia, tara lovita de seceta, vor suferi de malnutritie acuta anul acesta, cifra fiind cu 50% mai mare decat prognoza din ianuarie, potrivit UNICEF, citata de Reuters. 

Noua estimare include si un numar de 275.000 de copii ce ar putea suferi de o forma sever-acuta de malnutritie, ce le pune viata in pericol. Acestia sunt de noua ori mai predispusi sa moara de holera sau rujeola, potrivit purtatoarei de cuvant a organizatiei, Marixie Mercado. 

Combinatia este mortala pentru copii. Se poate raspandi ca focul in tabere inghesuite cu cei stramutati”, a explicat ea.

Organizatia nu stie cifra totala a copiilor care au murit pana acum de foame si boli in Somalia, dar Mercado a amintit ca in foametea de acum sase ani au murit circa 258.000 de oameni, inclusiv 133.000 de copii, intr-o perioada de 18 luni.

Circa 615.000 de somalezi si-au parasit casele din cauza secetei si recoltelor esuate din noiembrie si pana acum, ei alaturandu-se celor un milion care fusesera stramutati anterior, potrivit ONU.

ONU a primit aproape 60% din suma de 720 milioane de dolari solicitata in cadrul apelului umanitar pentru Somalia, purtatorul de cuvant al Organizatiei spunand ca “inca suntem intr-o cursa contracronometru”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS