Confidenţialitate

UNGARIA: 9 români morţi într-un grav accident de microbuz. Şoferul vinovat făcea o transmisiune live pe Facebook

9 români au murit, marţi, în urma unui grav accident de microbuz produs în apropiere de capitala ungară, Budapesta.

Vehiculul, care avea numere de înmatriculare româneşti, a intrat în coliziune cu o basculantă.

Bilanţul iniţial indica 7 decese.

Potrivit ediţiei electronice a ziarului Adevărul, în momentul accidentului, şoferul microbuzului nu era atent la drum întrucât făcea o transmisiune live pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe a activat o celulă de criză.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

O echipă consulară din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, la locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.