Confidenţialitate

Unde se poate vota duminică, 26 mai

Astăzi încep alegerile europarlamentare. Alegeri europene vor avea loc între 23 și 26 mai 2019, când toți cetățenii adulți din statele membre ale UE au ocazia să își aleagă reprezentanții în Parlamentul European.

Duminică, 26 mai, între orele 7:00 – 21:00, sunt așteptați la vot toți cetățenii români care au împlinit 18 ani până în ziua votului, inclusiv.

În aceeași secție de votare în care votați pentru alegerile europarlamentare vă puteți exprima opțiunea și pentru referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis.

Dacă nu vă aflați în localitatea de domiciliu, puteți vota la orice secție din țară sau străinătate pe lista electorală suplimentară. Duminică, dacă vă aflați în străinătate, puteți vota în aceleași secții organizate pentru europarlamentare și pentru referendum.

Dacă sunteți în localitatea de domiciliu va trebui să votați la secția unde sunteți arondați.

Pentru a vota duminică aveți nevoie de carte de identitate valabilă sau pașaport.

Pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, au drept de vot și cetățenii comunitari (din alt stat membru UE) care s-au înscris în listele speciale pentru a vota reprezentanții României în Parlamentul European.