Confidenţialitate

Undă verde de la Comisia Juridică din Senat pentru ridicarea imunității lui Gabriel Oprea

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva senatorului Gabriel Oprea.

Decizia a fost luată cu 9 voturi “pentru” şi o singură abţinere. Avizul este consultativ. Plenul Senatului va vota mâine solicitarea DNA. Plenul ar urma să fie convocat miercuri, la ora 10.30, pentru votul în acest caz.

 

 

La Comisie a fost prezent și Gabriel Oprea. Fostul ministru a refuzat apoi să le spună jurnaliștilor de ce a contestat ancheta DNA în dosarul coloanelor oficiale.

Inițial, Oprea a cerut Comisiei Juridice din Senat să amâne luarea unei decizii în privința solicitării DNA.

Gabriel Oprea le-a spus mai colegilor din comisie că a fost tot timpul de partea justiției și că în mandatul de ministru nu și-a luat nicio zi de concediu.

“Nu am cerut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de interne. (…) Sunt un om care am ajutat justiţia, am respectat legea şi înţeleg foarte bine jocul de putere”, a declarat acesta.

Avocatul lui Gabriel Oprea a solicitat astăzi Comisiei juridice a Senatului să retrimită dosarul său la Direcția Națională Anticorupției.

Potrivit avocatului, dosarul clientului său ar fi fost instrumentat ilegal de procurorii anticorupție și aceștia nu ar fi avut competența să facă cercetări.