UNATC: Regizoarea Cătălina Buzoianu a primit titlul de Doctor Honoris Causa (AUDIO)

De numele Cătălinei Buzoianu sunt legate piese de teatru de referință, mai ales din perioada de cenzură comunistă. A fost regizor la Teatrele Vasile Alexandri din Iași, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, respectiv la Teatrul Mic și Bulandra – din Capitală.

Regizoarea Cătălina Buzoianu a primit azi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din București.

Printre marii artiști care au venit să o omagieze pe artistă la sediul UNATC s-a aflat actrița Valeria Seciu – AUDIO – care a jucat în piese antologice regizate de Cătălina Buzoianu în anii 70, între care ‘Să-i îmbrăcăm pe cei goi’, de Luigi Pirandello și ‘Maestrul și margareta’ după Mihail Bulgakov.

Din 1975 Cătălina Buzoianu a fost profesoară la Catedra de Regie Teatru a UNATC și după 1990 decan al Secției de Teatru.

Născută la 13 aprilie 1938, în Brăila, Cătălina Buzoianu a fost repartizată după absolvirea Institutului de Artă Teatrală la Teatrul Naţional din Iaşi, ulterior, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

Între 1979 și 1985 a regizat la Teatrul Mic din Bucureşti, apoi , până la pensionare, în 2006, regizor permanent la Teatrul Bulandra.

Printre adaptările unor romane pentru teatru se află piesa ‘O dimineaţă pierdută’ după romanul omonim al Gabrielei Adameşteanu.