Două dintre victimele exploziei din Brașov ar putea fi transferate în străinătate

Deși se află în stare gravă, două dintre persoanele rănite în explozia de la moara 7 Spice din Brașov, au reușit să treacă cu bine peste primele patru zile de la incident. Reprezentanții Spitalului Județean Brașov spun că  acestea intră periodic în sala de operaţie pentru îngrijirea specifică a plăgilor și că sunt monitorizate bioumoral.

Problemele apar însă după 96 de ore, când sunt posibile tot felul de complicaţii, mai ales infecţii.  Chiar și așa, medicii brașoveni spun că femeia de 51 de ani si bărbatul de 46, primesc toată îngrijirea necesară în spitalul în care sunt internați și că ei nu recomnadă transferul către alte unități medicale, din țară sau străinătate.

Nici rudele celor doi nu au cerut acest lucru, însă potrivit lui Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică, reprezentanții Vel Pitar ar fi început demersuri pentru mutarea acestora, fără să consulte specialiștii sau aparținătorii.

Medicul curant își exprimă dezacordul și pe pagina sa de facebook față de aceste acțiuni, pe care le numește „ilegale“ și atrage atenția că reprezentanții firmei la care s-a produs explozia nu ar deconta nicio cheltuială de transfer, în cazul în care acesta ar fi efectuat. Toate costurile ar urma să fie suportate de Casa de Asigurări de Sănătate, pentru că acest incident este considerat accident de muncă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS