Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un primar din Botoșani a cumpărat o mașină electrică de 40.000 de euro din banii primăriei

Primarul comunei Durnești din județul Botoşani, Vasile Sasu, a cumpărat o mașină electrică de peste 40.000 de euro, din banii primăriei. Primarul Vasile Sasu crede că în aproximativ cinci ani investiția va fi amortizată.

“Am avut această inițiativă în urmă cu doi ani, chiar am prins bani în bugetul local dar din cauza pandemiei, a lipsei cipurilor, abia în acest an mi s-a îndeplinit visul de a avea o mașină economică. O sumă importantă am primit-o de la fondul de mediu. Curentul electric este mult mai ieftin în comparație cu motorina, mașina este foarte silențioasă, foarte puternică, ușor de condus. Eu am calculat că în maxim cinci ani de zile, prețul acestei mașini se va amortiza numai calculând prețul combustibilului pe care îl consumam. Este vârf de gamă, am fost la București și nu am avut nici cea mai mică problemă, am găsit puncte de încărcare. Am încărcat la primărie iar drumul la București a costat aproximativ 280 lei dus-întors. Înainte am fost cu un Touareg la București și am pus motorină de 1100 de lei”, a spus Vasile Sasu pentru btonline.ro.

Pe de altă parte, Primăria Durnești a anunțat locuitorii că va majora cu 5,1% impozitele și taxele locale pe anul 2023, ca urmare a inflației, scrie botosaninews.ro

Aceeași publicație are și o veste mai puțin bună pentru primar. Un om de afaceri vrea să execute silit Primăria și să ia mașina electrică recent achiziționată, în contul unor datorii mai vechi.

Este vorba de Gică Tăbultoc, patronul unei firme care a prestat pentru primăria condusă de Vasile Sasu servicii de ridicare a gunoiului menajer, fără însă ca acestea să fie plătite.

Tăbultoc susține că are de încasat de la administrația locală din Durnești peste 100.000 de euro și a câștigat în instanță procesele împotriva Primăriei Durnești.

„Îl execut acum, pentru că din prima executare, la care avea 2,1 miliarde (n.r.- miliarde de lei vechi), i-am pus sechestru pe terenurile intravilane și extravilane ale Primăriei. Acum am să pun și pe mașină. Dacă e nouă, normal că am să pun și pe ea. De ce nu?”, a afirmat Tăbultoc.

Sursa foto: botosaninews.ro

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.