Confidenţialitate

Un urs a atacat o femeie care ieșise pe geamul mașinii să îi facă o poză | VIDEO

Un urs a atacat o femeie care ieșise pe geamul unei mașini oprite pe Transfăgărășan să îi facă animalului o poză.

Scena a fost filmată de alți turiști și postată pe Facebook.

În imagini se vede cum femeia și un bărbat sunt parțial ieșiți din vehicul prin geamurile deschise ale portierelor din față și din spate dreapta ale mașinii.

Lângă mașină sunt doi urși, iar unul dintre ei, aflat la foarte mică distanță, o atacă brusc pe femeia de pe locurile din spate. Aceasta se retrage rapid, dar ursul mai rămâne câteva momente sprijinit de mașină, apoi se retrage.

Imaginile au fost surprinse de un alt turist aflat în coloana de mașini care se formase pe șosea. Nu se știe în acest moment dacă turiștii atacați de urs au suferit răni.

Incidente similare au apărut des în ultima vreme în spațiul public.

Jandarmii avertizează că urșii pot oricând ataca, de aceea le cer celor care se întâlnesc cu astfel de animale să nu oprească mașina și să nu se apropie de ei, chiar dacă aceștia nu par agresivi.

În iulie, Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care reglementează măsurile de protecție împotriva urșilor.

“Conform actului normativ, în cadrul fiecărei unitate administrativ teritorială se va constitui o echipă de intervenție imediată care este condusă de primar sau de viceprimar. Ei sunt persoanele care, conform legii, în baza expertizei profesionale, decid asupra modului de intervenție imediată care poate fi de trei tipuri: alungarea, tranchilizarea și relocarea, eutanasierea sau împușcarea ursului”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.