Confidenţialitate

Un turist s-a înecat la Saturn, în zonă era arborat steagul roşu

Un nou caz de înec pe litoral. Un bărbat a fost găsit fară suflare, adus de valuri chiar în fata punctului de prim ajutor de pe plaja din Saturn. În utimele zile, pe toate plajele din sudul litoralului salvamarii arboraseră steagul roșu care interzice scăldatul în mare.

Bărbatul de 54 de ani, care s-a inecat pe plaja din Saturn era din Buzău. La primele ore ale dimineții intrase în apa împreună cu un prieten. Amândoi au ignorat steagul roșu arborat incă de ieri pe toate plajele din zoina de sud a litoralului.

Scăldatul în mare era interzis din cauza valurilor dar mai ales a curentilor de nord care sunt extrem de puternici și te trag in larg fără să îți dai seama. Cei doi bărbați s-au întrecut astfel , înotând de pe plaja din Venus spre Saturn.

Peste 100 de metri. La un moment dat s-au pierdut unul de altul. Cand l-au gasit pe buzoian fără suflare pe plaja din Saturn, prietenul l-a recunoscut și le-a spus medicilor cine este. In ciuda incercarilor de resuscitare omul nu a mai putut fi salvat. Este al 7 lea turist care moare inecat in acest sezon estival.

Anul trecut au fost inregistrae 37 de cazuri de inec. Cele mai multe tragedii se intampla din cauza faptului ca turistii se avanta in valuri fara a tine cont de steagul arborat pe plaja si de avertismentele salvamarilor.