Un tânăr din Republica Moldova a fost prins la graniță cu drogurile în pantofi

Un tânăr din Republica Moldova, consumator de droguri, a încercat să treacă frontiera cu haşişul ascuns în pantofi, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună inspectorii vamali, au depistat la controlul de frontieră un tânăr din Republica Moldova care consumase droguri şi care avea ascuns, în interiorul pantofului, un plic de plastic cu 5 grame de haşiş.

“În data de 26 martie, în jurul orei ora 23,20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un autoturism marca Volkswagen, cetăţeanul Pavel R., din R. Moldova, în vârstă de 29 ani. În baza analizei de risc, precum şi din cauza faptului că tânărul avea un comportament asemănător unei persoane care este consumatoare de substanţe stupefiante, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra acestuia. În urma controlului, autorităţile de frontieră au descoperit, în interiorul pantofului tip sport de la piciorul drept, sub unul din branţuri, un plic din material de plastic transparent care conţinea 5 grame de substanţă solidă, de culoare maronie”, se arată în comunicatul de presă.

Bărbatul a declarat poliţiştilor de frontieră că substanţa din plic reprezintă haşiş şi a cumpărat-o pentru consum propriu din Franţa, în schimbul sumei de 10 euro, el fiind consumator de droguri de aproximativ 8 ani.

Foto: ITPF Iași

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS