Confidenţialitate

Un subofițer ISU și un inspector ITM din Dolj, trimiși în judecată de DNA pentru dare și luare de mită | AUDIO

Un subofițer ISU și un inspector ITM din Dolj au fost trimiși în judecată de DNA, pentru dare și luare de mită. Șpaga – un panou solar. Sunt acuzații și de fals în acte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit anchetatorilor, în 2019 inspectorul de muncă a mers în control pe șantierul unei firme al cărei administrator împuternicit era subofițerul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj.

Aici a găsit un muncitor din Republica Moldova care lucra la negru. Pentru a nu-l amenda, inspectorul i-a cerut pompierului un panou solar pentru apa caldă menajeră. L-a primit, cu tot cu montaj.

Ulterior, subofițerul, cu ajutorul altor trei inculpați din dosar, ar fi falsificat un document, pe care l-ar fi prezentat Serviciului pentru Imigrări a județului Dolj şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, ca document justificativ pentru muncitorul din Republicia Moldova pe șantierul său.

Dosarul se află acum la Tribunalul Dolj.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Un maior de la Jandarmeria Mobilă Constanța și 2 subofițeri, trimiși în judecată de Secția Militară DNA pentru fapte de corupție | AUDIO