Confidenţialitate

Un stat din Australia interzice exploatarea forestieră pentru a proteja populația de urși koala | AUDIO

Cel mai populat stat australian interzice exploatarea forestieră pe mai mult de 8.000 de hectare. Se urmărește astfel crearea unui refugiu pentru  protejarea ursilor koala, specie emblematică a țării, dar a căror populaţie este în declin.

În cele 8.400 de hectare de pădure astfel protejate, există 106 „centre pentru koala”, a precizat guvernul statului New South Wales.

Suprafața protejată face parte din proiectul Parcului Naţional „Great Koala”, de 315.000 de hectare, care urmează să fie înființat pe coasta de nord  a Australiei, pentru a salva koala de la extincţie în acest stat.

Zona este „cel mai important habitat al koala din lume”, spun ecologiștii. Stuart Blanch, purtător de cuvânt al World Wildlife Fund în Australia, a explicat că numărul de exemplare koala din New South Wales a scăzut la mai mult de jumătate în ultimii 20 de ani din cauza defrişărilor, a secetei şi a incendiilor de pădure.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Dacă vrem să salvăm specia koala de la dispariţie în acest secol, avem nevoie de noi zone protejate, care să acopere milioane de hectare de pădure”, a adăugat acesta. Ecologiştii au cerut oprirea exploatării forestiere pe tot teritoriul proiectului de parc naţional.

Foto: Facebook / The Great Koala National Park

Citește și: August 2023 va rămâne în istorie ca a doua cea mai caldă lună august de când există date meteo complete în România