Confidenţialitate

August 2023 va rămâne în istorie ca a doua cea mai caldă lună august de când există date meteo complete în România

Luna trecută a fost a doua cea mai caldă lună august de când există date meteo complete în România.

Luna august a fost în România mai caldă decât iulie: a adus multe zile cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius  și multe nopți cu minime de peste 20 de grade.

Media lunii august a fost în România de +22,2 grade Celsius, anunță Administrația Națională de Meteorologie.  Din 1961, de când se fac măsurători la cele peste 100 de stații meteo, o singură lună august a fost mai fierbinte: cea din 1992, când media pe țară a fost mai mare cu jumătate de grad.

A treia cea mai caldă lună august este cea din anul trecut. Iar cea mai rece lună august a fost în 1976, cu o medie de +15,4 grade Celsius.

Extrem de cald a fost în regiunea Moldovei, unde nu doar că au fost +39 C la Iași, dar au fost multe nopți cu minime de peste 20 de grade și temperaturile medii lunare au trecut de 24 de grade. Media de temperatură a fost și cu 3 grade peste normalul perioadei.

Zile foarte calde are și septembrie.  Până spre finalul săptămânii avem parte de vreme de vară, cu valori termice de peste 30 de grade, apoi temperaturile vor începe să scadă și vor veni ploile.

Foto: shutterstock

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.