Un senator ALDE îi cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, șeful său de partid, pentru că este anchetat penal

Senatorul ALDE Vasile Nistor, care este și preşedinte executiv al partidului ALDE, i-a cerut demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului. Tăriceanu este președintele ALDE.

Vasile Nistor susține că președintele Senatului trebuie să plece pentru că este anchetat de procurorii DNA. În plus, în opinia lui Vasile Nistor, Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să-și dea demisia și din funcția de senator.

De altfel, senatorul ALDE e de părere că toți colegii din Senat care sunt anchetați de procurori ar trebui să plece din Parlament.

În plenul senatului, Vasile Nistor a declarat că tot ce s-a întâmplat în ultimul timp în Senat şi ceea ce se întâmplă în ţară arată că imaginea Senatului, în ultimii 4 ani, a fost ştirbită.

”A venit momentul să demonstrăm că nu suntem toţi la fel. Unii membri ai Senatului sunt anchetaţi sau au dosare penale. Consider că a venit momentul să demisioneze din funcţiile deţinute în conducerea Senatului, să renunţe la imunitatea parlamentară sau la mandatul se senator, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei”, a  spus senatorul ALDE.

”Domnul Călin Popescu Tăriceanu să îşi prezinte demisia din funcţia preşedinte al Senatului, pentru că este anchetat pentru mărturie mincinoasă”, a mai spus Vasile Nistor.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS