Un sat de pescari din Japonia a fost invadat de pisici

Aoshima, o mică insulă situată în sudul Japoniei, are în mod oficial mai puţin de 20 de locuitori şi peste 120 de pisici sălbatice, ceea ce înseamnă că numărul felinelor îl depăşeşte pe cel al persoanelor cu 6 la 1.

Pe insula Aoshima situată în provincia Miyazaki, în coasta de sud a Japoniei, numărul felinelor îl depăşeşte pe cel al persoanelor cu de 6 la 1, scrie publicaţia The Independent.

Aduse iniţial pentru a prelua controlul asupra unei invazii de şoareci, numărul de pisici a depăşit în curând imaginaţia – şi numărul – locuitorilor, date fiind lipsa unor predatori naturali şi abundenţa şoarecilor.

Insula a fost locuită pentru prima dată cu aproximativ 380 de ani în urmă, iar în 1945 insula găzduia aproximativ 900 de oameni. Dar, odată cu declinul industriei pescuitului local, populaţia oamenilor a cunoscut şi ea o scădere drastică.

În prezent, cei aproximativ 20 de indivizi care încă locuiesc pe insulă – cunoscută local drept Insula Pisicilor – sunt pensionaţi, având turismul ca principală sursă de venit.

Cele mai multe pisici au devenit sălbatice, pe măsură ce din ce în ce mai puţini le hrănesc, dar supravieţuiesc cu boabe de orez, batoane proteice sau cartofi pe care le primesc de la turişti.

‘Dacă oamenii care vin pe insulă consideră pisicile ca fiind tămăduitoare, atunci cred că e un lucru bun’, e de părere un pescar de 65 de ani. ‘Sper doar să nu devină o povară pentru oamenii care trăiesc aici.’

Voi ce credeţi? Ar fi o povară să locuiţi într-un sat în care numărul pisicilor îl depăşeşte pe cel al oamenilor?