Confidenţialitate

Un salvamar a fost jefuit pe plaja din Costinești în timp ce acorda primul ajutor | AUDIO

Un salvamar a fost jefuit pe plaja din Costinești chiar în timp ce acorda primul ajutor unui tânăr pe care îl salvase de la înec. Hoțul a avut ghinion pentru că, în scurt timp, a fost prins de un polițist, detașat pe litoral și un jandarm aflat în concediu la mare. Hoțul s-a ales cu dosar penal și riscă doi ani de închisoare.

Incidentul a avut loc pe plaja din zona Obelisc. Salvamarul Florin Secăreanu, scosese din valuri un tânăr de 18 ani, aflat în pericol de înec. După ce împreună cu un paramedic au acordat victimei primul ajutor, salvamarul și-a dat seama că i-a dispărut telefonul:

„M-am uitat împrejur, am intrebat unde este telefonul meu. A venit un domn lângă mine care s-a recomandat că ar fi de la poliție. I-am spus, mi-a dispărut telefonul. Nu pot lua legătura cu serviciul de urgențe”.

Norocul salvamarului a fost că în zona patrula un polițist detașat din județul Covasna, precum și un jandarm din Timiș, aflat in concediu. Polițistul Petrică Buncianu:

„Pe baza unei informații primită de la o persoană din mulțime, ni s-a comunicat că un domn cu sacoșă e posibil să fi sustras telefonul. L-am identificat, acesta a fost prins și telefonul a fost restituit salvamarului”.

Hoțul, un bărbat, de 48 de ani, din Bistrița Năsăud, a fost imobilizat și dus la sediul poliției din Costinești. Va pleca de pe litoral cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt, pentru care poate fi inchis cel puțin doi ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiulfer Predescu