Un reporter Europa FM s-a programat la clinica privată care funcționează ilegal și pe care Ministerul Sănătății caută să o închidă – AUDIO

Astăzi, Ministerul Sănătății a anuntat mall-ul bucureștean Promenada că în incinta sa funcționează ilegal o clinica privată. Clinica a fost închisă de autoritățile sanitare, însă continuă să facă programări, dupa cum a descoperit și reporterul Europa FM, Alexandra Dinu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Clinica privată SWISS ESTETIX face încă programări. Primul loc disponibil pentru o intervenție este abia peste 10 zile, deși inspectorii DSP i-au suspendat deja clinicii autorizația de funcționare.

Ce-i drept, telefonic se poate. Astăzi, am fost și în mallul în care se află clinica respectivă. Era deschis, deși nu exista în acel moment niciun client.

Pe numele clinicii SWISS ESTETIX a fost depusă o plângere penală, iar ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că a anuntat mall-ul bucureștean că o societate din incinta lui funcționează ilegal.

DSP funcționează după reguli, proceduri, ca atare, deciziile trebuie respectate. Dacă cineva înțelege să nu respecte ce face statul, există și alte mijloace, în speță plângere penală și notificarea conducerii mall-ului ca acolo se desfășoară o activitate ilegală.

Dacă suspendarea autorizației de funcționare nu înseamnă pedeapsă, nu știu despre ce să mai vobim. Știu că au dat și amenzi cei de la DSP. Nu e important ce spune societatea, ci că nu respectă reguli”, a declarat Sorina Pintea.

Clinica este cercetată după o plângere făcuta de Colegiul Medicilor Suceava.

În descrierea clinicii de pe pagina ei de Facebook se arată că ”procedurile de estetică minim invazive sunt acum mai aproape de cei care și le doresc, într-un centru comercial cu larg acces (…) Mezoterapiile, tratamentele cearcănelor, ștergerea ridurilor prin injectare sunt acum proceduri uzuale, pe care au început să le faca în mod frecvent femeile care se îngrijesc și țin la frumusețea lor. Există și proceduri mai ample, terapia vampir cu propriul sânge, liftingurile cu fire PDO sau chiar remodelarea feței prin schimbarea unghiurilor și redefinirea geometriei feței care încep acum să câștige încrederea româncelor”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS