Un piton gigant a fost descoperit pe un șantier din Malaezia – VIDEO

Un piton cu o greutate de 250 de kilograme, unul dintre cei mai lungi capturați vreodată în Malaezia, a fost descoperit pe un șantier de construcții, au declarat marți autoritățile, citate de AFP.

Pitonul reticulat, măsurând 7,5 metri lungime, a fost reperat joi lângă un copac de către muncitorii care lucrau pe un șantier din insula Penang, a declarat purtătorul de cuvânt al Apărării civile pentru AFP.

piton Malaezia (2)

Animalul a fost capturat și transportat într-un birou, unde a fost hrănit până au fost contactați responsabilii pentru mediu.

Femela piton a murit însă duminică, din motive nespecificate, însă a avut timp să depună un ou.

Mai mulți curioși s-au deplasat în timpul weekendului la șantier pentru a vedea șarpele, iar o persoană a oferit 10.000 de ringgiti (2.300 de euro) pentru achiziționarea acestuia, a indicat site-ul de știri The Star.

piton Malaezia (1)

Purtătorul de cuvânt citat a indicat că este vorba despre unul dintre cei mai lungi șerpi descoperiți în Malaezia. Opt muncitori au fost mobilizați pentru a-l transporta.

Potrivit site-ului Guinness Book, cel mai lung șarpe aflat în captivitate este un piton reticulat de 7,67 metri, denumit „Medusa”, care trăiește în Statele Unite.

Sursa: Agerpres