Confidenţialitate

Un pacient decedat a fost lăsat pe targă, în holul Spitalului Universitar (AUDIO)

Noi nereguli semnalate în spitalele din România. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat mai multe imagini, surprinse la Spitalul Universitar din București, în care apare un pacient decedat, lăsat pe o targă, pe holul spitalului, înfășurat în cearșaf.

Deputatul susține că există proceduri clare pentru astfel de situații care nu au fost respectate.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susține că managerul Spitalului Universitar din Capitală, Adriana Nica, ar trebui demis, deoarece, în această unitate medicală, nu se respectă procedurile stabilite în cazul pacienților decedați.

Morții sunt lasați pe hol, înfășurați în cearșaf și nu sunt protejați de saci negri, așa cum se întâmplă la unitatea de primiri urgențe – reclamă Emanuel Ungureanu.

El a postat și alte imagini în care apar saci de gunoi și un câine la intrarea în spital:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Deputatul susține că Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate ar fi trebui să verifice, înainte de a da acreditare acestui spital, dacă respectă procedurile de manipulare a morților.

Conducerea Spitalului Universitar susține, într-un comunicat oficial, că persoana decedată a fost scoasă pe un culoar doar până la sosirea liftului la etajul al 10-lea: /></p>
<p> </p>
                              </div>

              <div class= Etichete: