Confidenţialitate

Un pacient al spitalului Bagdasar-Arseni a lovit cu un cuţit o infirmieră şi doi pacienţi

Incidentul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 04.30, la Secţia Chirurgie, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, Florian Bica. Unul dintre pacienții atacați  se află într-o stare mai gravă.

Bărbatul, care era cunoscut pentru probleme psihice, l-a atacat cu un cuţit pe colegul său de salon lovindu-l în zona toracelui, și pe o altă pacientă aflată pe holul unităţii sanitare. A rănit și o infirmieră care a încercat să îl liniştească. Ea a fost ranită la o mână.

Agresorul a reușit să fugă din spital apoi și a fost prins de polițiștii secției 15, potrivit poliției Capitalei.

Reprezentanţii Spitalului Bagdasar-Arseni au sesizat poliţiştii şi procurorii, care au venit la spital şi l-au audiat pe agresor. Bărbatul a fost dus, an aceasta dimineaţă, sub pază, la Spitalul Alexandru Obgregia.

În urmă cu patru zile, un medic pediatru de la Spitalul “Marie Curie” din Capitală ar fi fost bătut de părinţii unui copil internat cu o afecţiune respiratorie uşoară.

Conform prevederilor legale, ameninţarea personalului medical se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă, lovirea sau orice alte acte de violenţă – închisoare de la şase luni la trei ani, vătămarea corporală – închisoare de la şase luni la şase ani, vătămarea corporală gravă – închisoare de la trei la 12 ani.