Un om a murit lângă angajați ai unei ambulanțe private | R. Arafat: Firma nu are autorizație

Un bărbat a murit în acest weekend în zona Piaței Bucur Obor, chiar sub ochii unor angajați ai unei firme private de ambulanță.

Angajații firmei au fost filmați de trecători stând lângă victimă.

Nu ar fi  făcut masaj cardiac și nici nu au intervenit cu un defibrilator.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat, declară pentru Europa FM că firma îm cauză funcționează ilegal.

Cu toate acestea, reprezentanții Pieței Bucur Obor ar fi încheiat un contract de acordare de servicii medicale de urgență cu această firmă, susține șeful DSU.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În imaginile firmate de trecători, omul se află pe trotuar, culcat și nu se mișcă.

Lângă el, sunt doi angajați ai firmei private de ambulanță la care trecătorii strigă să intervină într-un fel sau altul.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că din primele verificări, angajații nu făcut nici măcar manevrele elemnetare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Am încercat să luăm legătura cu firma în cauză însă la numerele afișate pe site, nu răspunde nimeni.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că firma funcționează ilegal. De asemenea, Raed Arafat nu își explică de ce reprezentanții Primăriei Sectorului 2 au făcut contract cu o firmă care nu ar avea autorizație pentru activitate de ambulanță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Această firmă nu are autorizație la acest moment. Echipa noastră de control a fost pe 29 septembrie, n-au găsit pe nimeni, după care au revenit pe 2 octombrie 2017. Au constatat că această firmă funcționează și prestează servicii fără autorizație pentru activitate de ambulanță. Normal, funcționează ilegal. Au fost amendați cu 15.000 de lei, care este amenda maximă în acest caz, a fost înștiințată Direcția de Sănătate Publică și i s-a pus în vedere sistarea activității”, susține secretarul de stat Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că după acest nou control, Departamentul pentru Situații de Urgență va sesiza procuratura.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS