Un noul director general interimar la Poşta Româna

Consiliul de Administraţie al Poştei Române a aprobat în şedinţa de miercuri revocarea directorului general interimar al companiei, Rareş Stanciu și numirea Elenei Petraşcu în funcție, pe o perioadă de patru luni.

Între ianuarie-octombrie 2015, Elena Petrașcu a fost inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului, iar de atunci și până în 3 octombrie anul acesta, a fost director al Direcţiei juridice şi reglementări din cadrul Poştei.

Totodată, din luna iulie şi până pe 3 octombrie, a fost directorul de cabinet a ministrului Lucian Şova.

În paralel, se desfaşoară selecţia pentru directorul general al companiei „Poşta Română”, în conformitate cu OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă, precizează Poşta Română într-un comunicat.

Consiliul de Administraţie al Poştei Române şi-a ales totodată preşedintele, pe Adrian Găvruţa, secretar general adjunct al ministerului.

Tot în şedinţa consiliului de administraţie a fost aprobată şi noua organigramă prin care au fost desfiinţate 56 de posturi de conducere, la nivel central.

Modificarea aduce o economie de 424.000 lei lunar la salariile de baza și 92.000 de lei lunar la indemnizaţiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei.

De altfel, şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a participat miercuri la prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie (CA) al companiei naţionale „Poşta Română” (CNPR).

Ministrul a prezentat strategia de redresare a operatorului naţional, aprobată de guvern în 27 septembrie, prin Memorandumul privind „Măsuri în vederea redresării activităţii Companiei Naţionale Poşta Română”.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Poşta a anunţat recent că a înregistrat, în primele şase luni din acest an venituri brut din operațiuni de 20,9 milioane de lei, în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Profitul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS