Un nou termen pentru Darius Vâlcov, la ICCJ, în dosarul șpăgilor de la Tehnologica Radion

Fostul ministrul al Finanțelor Darius Vâlcov a ajuns în această dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție  unde se judecă azi un nou termen în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani.

Procurorii DNA sustin ca, in cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, la acea data primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus, în schimbul oferirii sprijinului pentru obținerea unor contracte, 20% din valoarea sumelor încasate.

Astfel, în baza acestei înțelegeri, din 2011 până în 2013, Darius Valcov a primit, în diverse tranșe, peste 6,7 milioane de lei.

Transferul banilor s-a relizat prin intermediul mai mutor oameni de afaceri și persoane de încredere din anturajul primarului și viceprimarului municipiului Slatina, care au creat un circuit de acte false, pentru a disimula proveniența și destinația reală a sumelor de bani.

Numele lui Darius Vâlcov a fost amintit foarte des săptâmâna trecută, fostul ministru fiind persoana care a realizat raportul privind activitatea guvernului, folosit drept argument pentru retragerea sprijinului PSD-ALDE pentru Sorin Grindeanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS