Confidenţialitate

Un nou spital militar de campanie se instalează la Constanța

Pe un teren de fotbal din zona gării ConstanțaArmata ridică un spital militar pentru bolnavii de coronaviroză.

Utilajele și aparatura medicală, din Olanda, au ajuns cu un convoi uriaș de tiruri.

Se muncește la foc continuu astfel ca la începutul săptămânii viitoare să poată fi internați primii pacienți.

Cel puțin 150 de militari, însoțiți de utilaje grele, au ajuns pe stadionul Portul Constanța, unde au descărcat primele transporturi.

Au început deja să lucreze la amplasarea  unui campus modular, care va conține un spital mobil, sistem de izolare și tratare, precum și o tabără de corturi pentru carantinare militară.

Maiorul Cătălin Păcuraru, de la Direcția Medicală a Armatei, a dat informații despre dotarea spitalului de campanie:

Are în compunere 50 de paturi, dintre care patru paturi cu ATI. Va fi destinat pentru izolarea și tratamentul cazurilor ușoare spre mediu

Campusul militar a fost cumpărat, din Olanda, de Ministerul român al Apărării și va funcţiona că o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă din Constanţa, spune prefectul George Niculescu:

Pe parcursul zilelor următoare va veni și un aparat de testare rapidă, PCR, care va fi montat aici. Încercăm să creștem capacitatea de tratare și de testare a pacienților pozitivi din județul Constanța și prin această facilitate”.

Spitalul mobil  va fi deservit în totalitate de cadre medicale ale MApN.

Unitatea mobilă va fi ridicată în trei-patru zile, urmând să devină funcțional după avizare schemei de management medical .