Un nou Google Doodle pentru a marca descoperirea a 7 noi planete de dimensiuni comparabile cu Pământul

Exoplanetele a căror descoperire a fost anunțată miercuri seara de oficialii NASA reprezintă subiectul celui mai nou Google Doodle, prezent azi în toate edițiile internaționale ale motorului de căutare Google.

NASA a descoperit noi planete în afara sistemului nostru solar. Pe unele dintre ele consideră că ar putea exista viață. Descoperirea reprezintă un nou record în domeniul cercetării spaţiale, deoarece este pentru prima dată când a fost identificat un sistem solar în care toate cele şapte planete au dimensiuni similare Terrei.

Cele şapte exoplanete care alcătuiesc acest sistem solar orbitează în jurul stelei Trappist-1, o stea rece cu densitate scăzută, aflată la o distanţă de 40 de ani-lumină faţă de Terra.

Google îşi modifică ocazional logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.

Primul “doodle” – o reprezentare ocazională a logoului Google afişată pe prima pagină a motorului de căutare – a apărut în 1998, când fondatorii Google Larry Page şi Sergey Brin au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada şi au pus emblema evenimentului în spatele logoului Google pentru a anunţa utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă. De atunci au fost create peste 1.000 de “doodle”-uri pentru paginile de start ale Google din întreaga lume.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS