NASA a descoperit noi planete în afara sistemului nostru solar. Pe unele dintre ele consideră că ar putea exista viață – VIDEO LIVE

Descoperire remarcabila făcută de Agenția Spațială Americană (NASA). Cercetătorii instituției au identificat noi planete în afara sistemului nostru solar.

Pe unele dintre ele NASA consideră că ar putea exista viață.

Descoperirea reprezintă un nou record în domeniul cercetării spaţiale, deoarece este pentru prima dată când a fost identificat un sistem solar în care toate cele şapte planete au dimensiuni similare Terrei.

Planetele se află la aproximativ 40 de ani lumină de Pământ, într-un sistem botezat TRAPPIST-1.

Identificarea a fost făcută de astronomii americani cu ajutorul telescopului spaţial Spitzer şi al mai multor telescoape terestre.

Cercetătorii de la NASA au precizat că toate cele şapte exoplanete au potenţialul de a conţine apă în stare lichidă.

Trei dintre ele se află în zona locuibilă din jurul stelei lor, în care viaţa este posibilă.

Planetele se află foarte aproape una de cealaltă şi foarte aproape de stea, situaţie asemănătoare cu cea a lunilor planetei Jupiter„, a declarat unul dintre oamenii de știință.

”Steaua este atât de mică şi de rece încât clima celor şapte planete este temperată, ceea ce înseamnă că ar putea avea anumite cantităţi de apă lichidă şi, prin extensie, poate chiar viaţă”, a subliniat Michaël Gillon, şeful echipei internaţionale care a analizat datele NASA despre Trappist-1.

Cele şapte exoplanete care alcătuiesc acest sistem solar orbitează în jurul stelei Trappist-1, o stea rece cu densitate scăzută, aflată la o distanţă de 40 de ani-lumină faţă de Terra.

Numărul exoplanetelor descoperite deja de NASA trece de 3.400.

Semnificativ este însă faptul că cele identificate acum au dimensiuni apropiate de cea a Pământului.

Deja a început faza a doua a cercetărilor: verificări asupra atmosferei: eventuala descoperire a oxigenului sau a metanului ar putea oferi indicii despre ceea ce se întîmplă la suprafața planetelor respective.

Cît despre viața extraterestră, căutarea continuă încă – acest sistem solar, însă, pare să ofere numeroase indicii.

Chiar și-așa, NASA a făcut public și un poster care „face reclamă” posibilelor viitoare excursii în noul sistem solar.

La câteva ore după anunțul NASA, Google a realizat un nou Google Doodle pentru a marca descoperirea a 7 noi planete de dimensiuni comparabile cu Pământul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS