Un nou dosar penal pe numele fostului ministru Darius Vâlcov

Darius Vâlcov s-a prezentat astăzi la DNA, pentru a i se aduce la cunoștință noi acuzații de trafic de influență, fapte comise în perioada în care a fost senator.

În primăvara anului trecut, fostul ministru al Finanţelor i-ar fi promis unui om de afaceri, denunțător în acest dosar, că intervine pe lângă reprezentanți ai Companiei de Apă Olt SA pentru ca aceștia să accepte încheierea unui contract cu firma omului de afaceri respectiv, dar și să vireze banii la timp.

În schimbul intervenției sale, Darius Vâlcov ar fi cerut să primească 10% din acele încasări. I-ar fi revenit astfel, prin intermediari, 1,7 milioane de lei, sumă care ar fi fost încasată în două tranșe, în septembrie 2014 și februarie 2015, deci inclusiv în perioada în care acesta ocupa funcția de ministru al Finanțelor.

În acest dosar, procurorii efectuează acte de urmărire penale şi faţă de alte persoane.

Darius Vâlcov se află în arest, din 2 aprilie.

El a fost trimis în judecată, într-un alt dosar în care e acuzat de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare incompatibile cu funcția. Procurorii spun că în calitate de primar al municipiului Slatina l-ar fi ajutat pe un om de afaceri să obțină contracte din bani publici, cu condiția ca și el să primească o parte din bani. Darius Vâlcov ar fi încasat astfel comisioane de 2 milioane de euro.

(Sursa foto: www.dariusvalcov.ro)

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS