Confidenţialitate

Un nou centru vechi al Capitalei, proiectul Primăriei Sectorului 2 în colaborare cu Banca Mondială. Radu Mihaiu: „Avem zone superbe care pot fi puse în valoare” | AUDIO

Un nou centru vechi al Capitalei ar putea fi amenajat nu foarte departe de Centrul istoric. Este un proiect al Primăriei Sectorului 2, în colaborare cu Banca Mondială. El prevede, printre altele, mai multe spații verzi, mai mulți copaci și mai multe zone pietonale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este vorba de un proiect de regenerare urbană, a unei zone aparent abandonate, dar cu un potențial mare. Străzi precum Mântuleasa, Armenească, Hristo Botev, Plantelor sau Calea Moșilor și Sfântul Ștefan sunt avute în vedere.

„Vorbim, în principal, de creșterea suprafețelor verzi, de pietonalizarea în cât mai mare măsură a acestor zone pentru că avem niște case absolut superbe și niște zone care pot fi puse în valoare”, a explicat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Iată câteva cifre: Suprafața de spații verzi, majorată cu aproximativ 380%. Spațiul pietonal, extins cu 185%

„Anul viitor avem câteva străzi din acest proiect care vor fi reabilitate, dar este important să avem o viziune”, a mai spus Radu Mihaiu.

Proiectul prevede și amenajarea mai multor piațete, dar și creșterea numărului de arbori plantați de la 293 la 1.228.

O parte din străzi sunt și în Sectorul 3, așa că va fi nevoie și de un parteneriat cu această primărie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: București: Din 15 august, plată pentru parcare în funcție de zonă. Lista tarifelor de parcare din Capitală | FOTO