Un milion de minute de materiale istorice, publicate pe YouTube de Associated Press

Agenția internațională Associated Press și British Movietone, una dintre cele mai cuprinzătoare arhive de buletine de știri din lume, aduc împreună mai mult de 1 milion de minute de înregistrări digitalizate pe YouTube. Formate din momente, oameni și evenimente care construiesc lumea, va fi conținutul de știri istorice de cea mai mar dimensiune încărcat vreodată pe platforma video.

Cele două canale vor funcționa ca o enciclopedie vizuală, oferind o perspectivă unică asupra celor mai semnificative momente din istoria modernă, peste 550.000 de înregistrări video ce datează din 1895 până în prezent. Disponibilă gratuit oricărui utilizator de internet, canalele YouTube vor fi de asemenea instrumente educative și o sursă de inspirație pentru entuziaștii de istorie și regizorii de documentare.

”Materialele de arhivă AP, împreună cu colecția British Movietone, creează o călătorie vizuală incredibilă a oamenilor și evenimentelor care au format istoria noastră”, a spus Alwyn Lindsey, directorul pe arhive internaționale al Associated Press. ”La AP suntem de fiecare dată uimiți de amploarea enormă a materialelor la care avem acces, iar încărcarea pe YouTube înseamnă că, pentru prima dată, publicul se va bucura de unele dintre cele mai vechi și remarcabile momente din istorie”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS