Confidenţialitate

Din cauza pandemiei, un milion de cazuri de cancer sunt nediagnosticate în Europa

În prezent, un milion de cazuri de cancer sunt nediagnosticate în Europa, din cauza Covid-19.

Sunt date publicate de Organizația Europeană de Combatere a Cancerului, care lansează campania „Time To Act”, concepută să conștientizeze lupta împotriva cancerului în contextul pandemic.

Aproapre 100 de milioane de teste de screening, în vederea depistării cancerului, nu au fost efectuate, în Europa, pe durata pandemiei. Astfel diagnosticările medicilor au fost tardive și, implicit, a dus la scăderea ratei de supraviețuire a pacienților bolnavi.

La ora actuală, 1 din 5 pacienți diagnosticați cu cancer, din Europa, nu primește tratamentul chirurgical sau chimioterapia de care are nevoie – și asta deoarece accesul la investigații și tratamente a fost restricționat în mai multe state europene, în încercarea de a prioritiza asistența medicală necesară tatarii bolnavilor de sars-cov 2.

„Avem nevoie urgentă de măsuri, luate la cel mai înalt nivel politic european, pentru a rezolva problemele din domeniul cancerului” spune Dr. Matti Aapro, Președinte al Organizației Europene de Combatere a Cancerului.

Campania „Time To Act” se va lansa în luna septembrie printr-un eveniment la care vor participa mai multi lideri politici europeni.